Gerrit de Jonge Techniek is onderdeel van
Ga naar
ITN Groep
Gerrit de Jonge logo
[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]
Gerrit de Jonge logo

GDJ-Berichten

U bent hier:

Biometrische toegangscontrole is het minst fraudegevoelig

Voor optimale beveiliging is biometrische toegangscontrole de oplossing. De minst fraudegevoelige vorm van toegangscontrole is een biometrische oplossing. Op basis van unieke gegevens van een persoon wordt toegang verleend. Bijvoorbeeld de welbekende vingerafdruk. Voordeel is dat deze vorm van toegangscontrole goed te combineren is met andere toegangscontrole-systemen.

Wat zijn biometrische persoonsgegevens?

Biometrische gegevens zijn persoonsgegevens omdat ze het mogelijk maken mensen te identificeren. Het gaat o.a. om vingerafdrukken en gezichtsherkenning. Bij de installatie van een biometrisch controlesysteem op de werkplek moet de werkgever dus voldoen aan de bepalingen van de AVG.

Wat valt er onder biometrische gegevens?

Biometrische gegevens zijn biologische metingen – of lichamelijke kenmerken – die kunnen worden gebruikt om individuele personen te identificeren. Het lezen van vingerafdrukken, gezichtsherkenning en retinascans zijn allemaal vormen van biometrische technologie.

Wat is dan biometrische toegang?

Biometrische toegang of authenticatie is authenticatie via je vingerafdruk, een irisscan of een gezichtsscan. Dat betekent dat je je apparaat of account ontgrendelt door je vinger, oog of gezicht te gebruiken. Dat is natuurlijk heel veilig, want alleen jij hebt toegang tot jouw vingerafdruk of oog, en dit kan je nooit vergeten.

biometrische toegangscontrole
Sorry, no content found.
Storing? Bel: 0113 - 21 54 60
Gerrit de Jonge
Vragen? We bellen je graag terug.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram