Gerrit de Jonge Techniek is onderdeel van
Ga naar
ITN Groep
Gerrit de Jonge logo
[maxmegamenu location=max_mega_menu_1]
Gerrit de Jonge logo

Toegangscontrole

U bent hier:
Toegangscontrole gewenst? De professionals van Gerrit de Jonge Techniek adviseren, installeren en onderhouden jouw toegangscontrolesysteem
Inbraakbeveiliging
Camerabewaking
Brandbeveiliging
Elektrotechniek

Toegangscontrole voor de zekerheid

Toegangscontrole (of elektronisch sluitsysteem genoemd) is bestemd voor ruimtes of locaties met beperkte toegang. Soms betekent dit dat er een receptie met een portier is. Veiliger, sneller en efficiënter is het gebruik van geautomatiseerde systemen die geregistreerde personen toegang verlenen. Dit bijvoorbeeld via elektronische pasjes, druppels of biometrie (vingerafdruk, irisscan). Toegangscontrole is, meer dan een beveiligingssysteem, vooral een controlesysteem en geschikt voor:

  • Het registreren van wie, wanneer en waar toegang heeft
  • Bezoekersregistratie
  • Aanwezigheidsregistratie

Elektronische toegangscontrole

Denk je aan toegangscontrole dan denk je waarschijnlijk al snel aan ‘pasjes’ of ’tags’?
Logisch want deze items zijn hierin de meest zichtbare middelen. Toch draait toegangscontrole natuurlijk om veel meer dan dat. Het gaat om het beheersen van wie er wel en geen toegang hebben tot bepaalde locaties en/of afdelingen of ruimtes. Toegangscontrole bestaat dan ook meer en meer uit elektronica. Dit betekent bijna automatisch dat de ene vernieuwing de andere opvolgt. Op afstand deuren openen, inzicht creëren, (sub)beheerders toevoegen en rechten instellen per medewerker. Het daadwerkelijk toegang verlenen kan via een tag, kaart, smartphone of biometrie. Echter zit de essentie in de techniek: elektronische toegangscontrole heeft de toekomst! 

De toegangscontrole-oplossingen die wij bieden zijn veelal gericht op bedrijfsmatige toepassingen. Wanneer er sprake is van toegangscontrole voor particulieren lossen wij dit veelal op via een adequaat alarmsysteem of inbraakbeveiligingssysteem.

Toegangscontrole via smartphones

Een toegangscontrole-oplossing die sterk opkomt, is de smartphone
Via een app op de smartphone kan de fysieke sleutel, pas, druppel of tag vervangen worden. Dit omdat iedereen overal en altijd zijn of haar smartphone bij zich heeft. Het ‘onwenselijke uitwisselen van tags/sleutels en of pasjes’ wordt hiermee ook voorkomen. Bovendien is deze toepassingstechniek eenvoudig te beheren en uit te rollen. Toegangscontrole via smartphones zien wij dan ook als een toekomstbestendige, toegankelijke en veilige oplossing.

Toegangscontrole met druppel

Toegangscontrole met druppels is de meest toegepaste toegangscontrole-methode
Andere identificatiemiddelen zoals kaarten en pasjes zijn hiermee te vergelijken. Een belangrijk voordeel van de druppeloplossing is dat toegangsrechten gekoppeld worden aan een tag. Mocht er onverhoopt een tag kwijtraken dan is deze eenvoudig uit het systeem te wissen en een nieuwe toe te voegen. Komen er nieuwe medewerkers bij of dienen er meer personen toegang te krijgen dan breid je een en ander eenvoudig uit. Kortom, veilig en flexibel!

Biometrische toegangscontrole

De minst fraudegevoelige vorm van toegangscontrole is een biometrische oplossing
Op basis van unieke gegevens van een persoon wordt toegang verleend. Bijvoorbeeld de welbekende vingerafdruk. Voordeel is dat deze vorm van toegangscontrole goed te combineren is met andere toegangscontrole-systemen. Voor optimale beveiliging is biometrische toegangscontrole die oplossing.

Merken op het gebied van toegangscontrole

Gerrit de Jonge Techniek adviseert, installeert en onderhoudt de apparatuur en systemen van diverse merken m.b.t. toegangscontrole. Zo bieden we oplossingen voor nagenoeg iedere vraag.

Neem contact op met Gerrit de Jonge Techniek voor antwoorden, offertes en advies.

chevron-left
chevron-right
Sorry, no content found.
Storing? Bel: 0113 - 21 54 60
Gerrit de Jonge
Vragen? We bellen je graag terug.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram